Articole

Șurubul pentru beton MULTI-MONTI

Șuruburi pentru beton MULTI-MONTI

Pentru montarea, fixarea sau ancorarea structurilor metalice în beton sunt multe soluții cum ar fi ancore cu clema, piuliță expandabila pentru beton, șurub cu diblu de plastic, ancore chimice și nu în ultimul rand șurubul Multi-Monti. 
Aceasta inovație vine de la compania germana HECO. Este cea mai rapida și eficienta metoda pentru fixarea în beton, întrucât avem nevoie doar de o pregăurire după care suntem pregătiți să montăm șurubul în beton. Tot ce avem nevoie pentru a monta correct și rapid un șurub pentru beton Multi-Monti este o șurubelniță electrică cu percuție tangențială, de genul celei folosite la vulcanizare pentru prezoanele de la roti. (merge și cu o cheie cu clichet, dar scade semnificativ viteza și creste efortul), o perie cilindrica pentru curățarea gaurii sau o pompă de aer manual, un burghiu (vom lua cazul în care diametrul șurubului este de 7,5) de 6mm și o cheie tubulara pentru bormașină. Daca nu avem o pompa de aer sau perie, putem să curățam gaura cu ajutorul burghiului prin mai multe mișcări du-te – vino succesive. 
Pentru că nu dezvolta nicio presiune de expandare, șurubul Multi-Monti se poate folosi și aproape de marginea plăcii de beton dar mai poate fi utilizat și în cărămidă clincher, piatra naturala sau cărămizi silico-calcaroase.

Montarea șurubului pentru beton Multi-Monti se face în 3 pasi simpli:

1. Pregaurirea plăcii de beton cu un burghiu de diametru mai mic decât șurubul pe care urmează să îl montăm.
În cazul nostru, pentru montarea unu șurub Multi-Monti cu diametru de 7,5mm vom folosi un burghiu de 6mm

3. Infiletarea șurubului cu ajutorul mașinii cu percuție tangențială.

2. Îndepărtarea prafului din cavitate – pentru rapiditate puteți face acest lucru cu burghiul, dar este recomandat să folosiți o pompa de aer sau o perie cilindrică.

Și gata montajul! Sistemul este pregătit imediat să preaia greutate asupra sa, iar în ciuda diametrului relativ mic, acest șurub poate rezista la sarcini de până la 500 kg, în cazul șurubului cu diametrul de 7,5mm, și mai mari în cazul diametrelor superioare.

Avantajele pe care le oferă șurubul pentru beton Multi-Monti sunt:
– sistem de ancorare autofiletant, lucru care duce la scurtarea semnificativa a timpului necesar montării
– filet optimizat pentru structuri din beton, având la vârf o porțiune zimțată pentru o fixare rapidă și ușoară.
– rezistenta acreditata și certificată ETA pentru zone seismice (doar pentru diametre mai mari de 10 mm)
– gama variată de diametre și lungimi, dar și de material cum ar fi otel sau inox A2 și A4
– eficienta chiar și în cazul burghielor uzate 
– demontare rapidă în caz de fixare greșită (de exemplu, pentru demontarea unei ancore fixate greșit avem nevoie de un flex pentru a o tăia) și posibilitatea refolosirii șurubului de până la 5 ori.
În schimb, nu este indicata montarea șurubului Multi-Monti în plăci subțiri de beton sau dacă betonul este nisipos ori fisurat.

Înapoi la listă