Articole

Șaibă NORD-LOCK

Șaibă NORD-LOCK

Șaiba Nord-Lock

  Societatea modernă este ținută compactă de miliarde de șuruburi, dar din păcate, acestea au o slăbiciune: expuse la vibrații, se pot desfileta, iar rezultatul direct constă în punerea în pericol a siguranței fixării, dimensiunea pagubelor potentile fiind însemnată și greu de anticipat și apreciat. 

    De-a lungul timpului s-au folosit multe tehnologii pentru a securiza un asnsamblu ținut împreună de șuruburi cu filet metric. Cele mai cunoscute dintre aceste soluții sunt, desigur, șaiba elastică (Grower), piulița cu inserție de nylon sau metal și piulița dublă, dar toate aceste metode se bazează pe forță de frecare pentru a securiza un ansamblu, lucru nu foarte bun, pentru că pe parcurs șuruburile vor avea nevoie să fie strânse iar și iar.    

    Mai putem enumera și adezivul pentru blocat filete, șaibe de siguranță și sârma de siguranță pentru șuruburi, dar nici aceste sisteme nu sunt ferite de puncte slabe. Acestea presupun creșterea timpului de execuție a unei lucrări, folosirea unor echipamente și unelte speciale și depind în mare măsură de operator

Șaibă NORD-LOCK

Cei de la Nord-Lock, cu o vechime de peste 30 de ani în sisteme de secuziraze și fixare, au venit mereu la timp cu soluția potrivită pentru că ingineria modernă să progreseze. Fie că vorbim de transporturi sau industria energetică, pe măsură ce apar noi tehnologii, crearea unui sistem cât mai eficient de securizare a ansamblelor tip șurub+piulița a devenit din ce în ce mai imperativă.   

    În general, șuruburile formează un efect de clemă pentru a uni un ansamblu. Factorii împotriva cărora trebuie să ne asigurăm sunt desfacerea spontană și slăbirea materialului sau materialelor din care este format ansamblul.

    Soluțiile tradiționale sunt eficiente doar în câte unul din cele două cazuri, de aceea se făcea un compromis. Șaiba Nord-Lock în schimb oferă cea mai mare eficientă în ambele cazuri, menținând preincărcarea la capacitate maximă și previne “oboseala” materialelor prin elasticitate.

    Șaiba Nord-Lock este un sistem inovator care are la baza un principiu foarte simplu, dar eficient. Acestea sunt montate perechi pe fiecare șurub, având rizuri orientate către ansamblu și sub capul șurubului pe care vrem să îl montăm. Între aceste 2 șaibe, întâlnim alte rizuri, mai puțin excentrice, dar cu un rol foarte important:

Saiba Nord-Lock
Înapoi la listă