Articole

Șurub pentru montaj în beton

Surub pentru montaj in beton

Cea mai practică și populară soluție pentru montarea ușilor și ferestrelor este șurubul pentru motaj în beton.
– Neavand nevoie de diblu pentru montarea acestuia, rapiditatea și lejeritatea cu care se lucrează îl menține pe locul 1 în alegearea oricărui meșter sau amator deopotrivă, când vine vorba de montat uși și ferestre cu tocarie PVC cât și cele din lemn. 
– Pentru montarea corecta a șurubului pentru beton va trebui să avem în vedere următoarele aspecte:
1. Pregatirea se va face cu un burghiu cu diametru de 6mm (maxim 6,5) deoarece diametrul șurubului pentru beton este de 7,5mm.


– După pregaurire, va trebui să ne asiguram că particulele de praf și bucățelele de beton care s-au dislocat sunt scoase afara din gaura.
1. Pentru asta, se va curata cu o pompa de aer sau o perie cilindrica, întrucât praful acumulat în gaura poate afecta eficienta șurubului sau împiedică infiletarea sa până la capăt.
2. Daca nu avem o pompă de aer sau perie, putem să curățam gaura cu ajutorul burghiului prin mai multe mișcări du-te – vino succesive.
– Este contraindicata montarea acestui șurub în cărămidă, cărămidă cu goluri sau BCA, deoarece eficienta fixării scade semnificativ.
– Șurubul pentru montaj în beton are mai multe caracteristici interesante după care ne putem ghida pentru a fi siguri că folosim un produs de calitate:
Amprenta Torx 30 oferă o lejeritate sporita în timpului lucrului, dar aici trebuie să fim foarte atenți; cu cât amprenta este mai adâncă cu atât ne va fi mai ușoară munca – cu cât este mai superficiala, va fi mai greu de lucrat cu șurubul întrucât BIT-ul (capătul de șurubelniță) nu va sta bine în amprenta și va scăpa, făcând fixarea șurubului pentru beton imposibilă  


– Striatiile de pe baza inferioara a capului șurubului împiedică rotirea în gol și asigura o fixare optimă a șurubului, odată ajuns în tocul ușii sau a ferestrei.
– Canaliculele longitudinale de pe filet permit impurităților formate în timpul montajului să fie evacuate, realizandu-se astfel o infiletare puternica a șurubului în beton.
– Filetul incipient este de tip HI-LOW, ceea ce conferă rapiditatea și ușurința cu care șurubul se fixează în material.
– Daca toate regulile sunt respectate putem fară nicio reținere să demontăm șurubul și să îl refolosim de până la 3 ori, în funcție de calitatea betonului în care dorim să-l fixăm (bine-nteles, vor trebui date alte găuri în perete).
Cel mai des întâlnim pe piață șurubul pentru beton zincat galben, dar dacă aspectul este imperativ, putem alege varianta zincat alb sau un capac de mascare din plastic.

Încă un avantaj îl reprezintă varietatea de dimensiuni în care vine acest șurub pentru că în funcție de necesitați putem alege lungimi de la 52mm până la 212mm.

Atenție! Purtarea echipamentului de protecție este obligatorie (mănuși de lucru, ochelari de protecție, bocanci de lucru). 

Înapoi la listă